Strieborný KUCHÁR ROKA 2025 varí v Košiciach!
Gurmáni v Košiciach môžu oslavovať! Prestížny kulinársky magazín FALSTAFF ocenil šéfkuchára košického rezortu VILLA SANDY Jozefa Hromjáka titulom strieborný Kuchár roka 2025. Navyše, ním vedená reštaurácia SEVEN sa zaradila medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku. Košičania teda majú skutočne špičkovú gastronómiu na dosah ruky.

Slovenská gastronomická scéna zažila významný moment. Medzinárodne uznávaný gurmánsky magazín FALSTAFF, ktorý tento rok po prvýkrát vychádza aj na Slovensku, ocenil tých najlepších z najlepších. Medzi laureátmi galavečera, ktorý sa konal 14. mája v Bratislave, zažiaril šéfkuchár košického rezortu VILLA SANDY Jozef Hromják, ktorý získal titul strieborný Kuchár roka 2025. Ním vedená reštaurácia SEVEN v rezorte VILLA SANDY sa zároveň zaradila medzi najlepšie reštaurácie Slovenska. Košice sa tak spolu s nimi ocitli medzi gastronomickou elitou.
Jozef Hromják, ktorý je zároveň kapitánom Národného tímu kuchárov Slovenska a spolutvorcom konceptu Novej kuchyne Slovenska, reprezentuje modernú vlnu kulinárskeho umenia, ktorá stavia na rešpekte k tradícii, lokálnych surovinách a inovatívnom prístupe k ich spracovaniu, „Chceme, aby každé jedlo rozprávalo príbeh – o krajine, o ľuďoch, o emóciách, ktoré jedlo v sebe nesie. To je podstata gastronómie, ktorú žijeme v reštauráciách rezortu VILLA SANDY každý deň,“ hovorí Jozef Hromják, ktorého kuchyňa si v Košiciach, aj mimo nich, získala už množstvo priaznivcov.
Vlajkovou loďou kulinárskeho umenia Jozefa Hromjáka je práve zážitková reštaurácia SEVEN v rezorte VILLA SANDY. Tá pozdvihla košickú gastronomickú scénu na novú úroveň nielen prekrásnym prostredím, výnimočnými degustačnými večerami, či kvalitou servisu, ale i zážitkovými podujatiami akými je obľúbená Bella Vita, či Gurmánske putovanie. Okrem ocenenia FALSTAFF bola reštaurácia nedávno ocenená aj vďaka výnimočnej ponuke vín, a to hviezdou od renomovaného STAR WINE LIST, ktorú získali len dve reštaurácie na Slovensku.
Rezort VILLA SANDY, situovaný v košickom Mestskom parku, ktorý bol otvorený približne pred rokom, sa tak rýchlo etabloval ako silný hráč na slovenskej gastronomickej mape. „Naším cieľom bolo priniesť do Košíc štandard na európskej úrovni. Ocenenia FALSTAFF pre nášho šéfkuchára, reštauráciu SEVEN a ďalšie košické prevádzky sú dôkazom, že Košice si posilňujú pozíciu na slovenskej gastroscéne,“ dodáva Branislav Kováč, generálny manažér VILLA SANDY.
Kto chce zažiť naplno kulinárske umenie Jozefa Hromjáka, má príležitosť takmer každý deň v reštaurácii SEVEN, alebo vo výnimočnom prevedení na najbližšom Gurmánskom putovaní 19. júna, kde budú špeciálnu degustačnú večeru sprevádzať vína známeho talianskeho vinárstva BRUNO ROCCA.
Galéria



Zdroj:(TS)
Odporúčané články

Gurmáni v Košiciach môžu oslavovať! Prestížny kulinársky magazín FALSTAFF ocenil šéfkuchára košického rezortu VILLA SANDY Jozefa Hromjáka titulom strieborný Kuchár roka 2025. Navyše, ním vedená reštaurácia SEVEN sa zaradila medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku. Košičania teda majú skutočne špičkovú gastronómiu na dosah ruky.