3 rýchle a jednoduché dezerty z lístkového cesta
Hľadáte inšpiráciu na sladké a rýchle pochúťky na sobotu? Nemusíte ďalej hľadať! Toto sú tri jednoduché a rýchle recepty z lístkového cesta, ktoré sa stane vašim najlepším priateľom v kuchyni. Tieto sladké maškrty budú chutiť celej rodine.

Jablkové závitky z lístkového cesta
Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta
- 2-3 jablká
- 2 PL hnedého cukru
- 1 ČL mletej škorice
- 1 vajce (na potretie)
Postup:
- Jablká očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- V mise zmiešajte jablká, hnedý cukor a škoricu.
- Rozvaľkajte lístkové cesto a nakrájajte na dlhé pásiky.
- Na každý pás cesta rozložte niekoľko plátkov jabĺk.
- Pásiky cesta s jablkami zrolujte a formujte závitky.
- Závitky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vajce rozšľahajte a závitky ním potrite.
- Pečte v predhriatej rúre na 200°C asi 20-25 minút, kým nebudú zlatohnedé.
Recept na škoricové rožky nájdete na ďalšej strane
Odporúčané články

Kurací perkelt je obľúbené jedlo, ktoré kombinuje šťavnaté kúsky mäsa so zamatovou omáčkou a jemnými cestovinovými kolienkami. Tento recept je jednoduchý, rýchly na prípravu a ideálny na rodinné obedy či večere.

Bryndzové pirohy patria medzi ikonické jedlá slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného cesta, lahodnej bryndzovej plnky a chrumkavej slaniny robí z tohto pokrmu skutočnú pochúťku. Pripravte si ich podľa overeného receptu!

Fazuľová polievka s údeným mäsom je tradičné jedlo, ktoré zahreje a zasýti. Jej bohatá chuť vzniká spojením jemnej fazule, aromatického údeného mäsa a zeleniny, pričom majoránka a cesnak dodávajú polievke charakteristickú vôňu. Príprava si vyžaduje trochu času, no výsledok stojí za to – krémová, lahodná a výživná polievka, ktorá chutí najlepšie s čerstvým chlebom. Vyskúšajte tento osvedčený recept a doprajte si poctivú domácu klasiku!