Košičanov čaká maratón. Na ľade sa budete môcť korčuľovať vo dne aj v noci
Košičanov čaká vo štvrtok a piatok (28. – 29. 12.) 24-hodinový maratón v korčuľovaní na ľade. Návštevníci si budú môcť zakorčuľovať na ľadovej ploche v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici, a to ako cez deň, tak i v noci.
Maratón v korčuľovaní sa začne vo štvrtok (28. 12.) o 16:00, korčuľujúcich ním hudobne budú sprevádzať piati dídžeji. Ako mesto Košice avizovalo na sociálnej sieti, vstup na podujatie je bezplatný. K dispozícii bude i požičovňa korčúľ pre tých, ktorí nemajú vlastné. Samospráva tiež uviedla, že na konci je pre návštevníkov pripravené prekvapenie.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Od nového roka bude držanie psa na reťazi ZAKÁZANÉ
„Športovo-zábavný areál je už v súčasnosti zapísaný medzi slovenských rekordmanov. Na ľadovej ploche sa po minulé roky podarilo vytvoriť svetový rekord v počte nakorčuľovaných kilometrov. Metropola východu je tiež držiteľom rekordu v počte korčuliarov na ľadovej ploche,” pripomenulo mesto. Podujatie pripravila mestská časť Košice-Juh, na príprave sa podieľalo i mesto Košice a ďalšie mestské časti.
Zdroj: (SITA, kl)
Odporúčané články
Bytové domy na Slovensku majú často výťahy, ktoré už nezodpovedajú súčasným bezpečnostným štandardom, ktoré sa neustále vyvíjajú. Napriek tomu mnohí vlastníci a správcovia túto dôležitú otázku prehliadajú. Pravidelná kontrola výťahu môže predísť nehodám, úrazom a zabezpečiť jeho spoľahlivú prevádzku. Zanedbanie pravidelných kontrol môže mať žiaľ aj fatálne dôsledky.
Viaceré domácnosti na košickom sídlisku Terasa sa budúci týždeň ocitnú bez elektriny. Dôvodom sú plánované práce súvisiace s opravou a pravidelnou údržbou distribučnej sústavy, ktoré si vyžiadajú dočasné obmedzenie dodávok elektrickej energie.
Tento recept na pečenú kačicu na pomarančoch s červenou kapustou, karamelizovanými jablkami a lokšami predstavuje dokonalú harmóniu chutí, ktorá je ideálna na slávnostný obed či rodinné stretnutie. Kombinácia šťavnatej kačice s jemne sladkasto-kyslou kapustou, sladkými jablkami a zemiakovými lokšami vytvára gurmánsky zážitok, ktorý poteší každého milovníka tradičnej kuchyne s moderným nádychom.