SLOVENSKO:DNES
  • Menu
  • Správy
  • Komentár
  • Politika
  • Zaujímavosti
  • Horoskopy

18. 5. Viola

SLOVENSKO:DNES
Domovská stránka
Správy z regiónov: Slovensko si pripomína 106. výročie úmrtia Milana Rastislava Štefánika
Správy
  • Showbiznis
  • Slovensko
  • Správa dňa
  • Svet
  • Vojna na Ukrajine
Komentár
Prešov
Politika
Ekonomika
  • Doprava
  • Informatika
  • Reality
Kultúra
  • Film a TV
  • Umenie
Ľudia
  • Rozhovory
Šport
  • Basketbal
  • Cyklistika
  • Futbal
  • Hokej
  • MOTOR šport
Štýl
  • Technológie
  • Tipy na výlety
  • Zdravie
Zaujímavosti
  • História
  • Recepty
  • Zábava
  • Zaujímavosti
Horoskopy
Redakcia
  • Inzercia
  • O nás
  • Kontakt

Odoberajte novinky priamo do vášho emailu.

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačidlo “odhlásiť sa z newslettra” v každom e-maile.

Napište nám Sledujte nás
  • Podmienky používania
  • Štatúty súťaží
  • Press kit
  • RSS feed
  • GDPR
/ Zaujímavosti / Recepty / Recept na tie NAJCHUTNEJŠIE medovníky! Mäkké a lahodné ihneď po dopečení
Recepty
17.12.2023 | 10:43

Recept na tie NAJCHUTNEJŠIE medovníky! Mäkké a lahodné ihneď po dopečení

Vianoce sú už za dverami a vy ešte stále nemáte napečené? Nezúfajte! Vďaka tomuto receptu, na tie najchutnejšie vianočné medovníky, si budete môcť vydýchnuť. Lahodnú a mäkkú vianočnú maškrtu si budete môcť vychutnávať hneď po jej dopečení bez zbytočného čakania.

Recept na tie NAJCHUTNEJŠIE medovníky! Mäkké a lahodné ihneď po dopečení
Zdroj: ilustračné/unsplash.com/casey-chae

Na cesto budete potrebovať:

  • 750 g hladkej múky;
  • 350 g práškového cukru;
  • 1 ČL sódy bikarbóny;
  • 2 ČL korenia na perníky;
  • 4 kusy vajec;
  • 125 g masla;
  • 5 PL medu;
  • 1 vajce na potretie.

Na polevu budete potrebovať:

  • bielok;
  • 150 g práškového cukru;
  • citrónovú šťavu.

Postup:

  1. Rúru si predhrejte na 180 °C. Zmiešajte všetky odmerané sypké ingrediencie, čiže múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníky a preosejete aspoň 1-krát cez sitko.
  2. V hrnci si nad parou roztopíte maslo, pridáte vajcia, med a miešate, kým vám nevznikne hmota bez hrudiek. Dávajte pozor, aby sa vám vajcia nezrazili.
  3. Tekutú časť nalejte do misky so sypkými ingredienciami a postupným miešaním vypracujte perníkovú hmotu.
  4. Cesto nechajte niekoľko hodín oddychovať v chlade.
  5. Nakoniec medovníkové cesto rozvaľkajte na hrúbku cca 1 cm a dajte piecť na vymastený plech.
  6. Medovníky pravidelne kontrolujte a pečte cca 10-12 min, kým sa nesfarbia dozlata.
  7. Teplé medovníky potrite rozmiešaným vajíčkom, aby ste im dodali lesk.
  8. Na záver ozdobte podľa vlastných preferencií.

Upečené a vychladené medovníky môžete odložiť do uzavretej nádoby, no ak ste nedočkavý, máme pre vás skvelú správu. Tento recept odlišuje od ostatných fakt, že lahodné vianočné pečivo si môžete vychutnať ihneď po jeho upečení!

(NM)

avatar
NM
17.12.2023 10:43
Zdieľať:
  • dopečení
  • ihneď
  • lahodné
  • mäkké
  • medovníky!
  • najchutnejŠie
  • recept
  • recepty
  • správy
  • tie
  • zaujímavosti

Odporúčané články

Thumbnail
Recepty
03.05.2025
Tip na recept: Morčacie prsia na smotane s tarhoňou

Rýchly, výživný a lahodný obed, ktorý si zamiluje celá rodina. Morčacie prsia na smotane s tarhoňou ponúkajú jemné mäso v krémovej omáčke, doplnené o tradičnú slovenskú prílohu – opraženú tarhoňu. Tento jednoduchý recept je ideálny na pracovný týždeň aj víkendové varenie. Stačí pár surovín, málo času a výsledok vás prekvapí svojou chuťou aj sýtosťou.

Thumbnail
Recepty
19.04.2025
Tip na recent: Varené údené mäso so zemiakovým šalátom

Tradičná slovenská klasika, ktorá nechýba na veľkonočnom stole. Varené údené mäso doplnené o poctivý zemiakový šalát je osvedčená kombinácia, ktorú milujú celé generácie. Pripravte si jednoduchý, no výnimočne chutný obed, ktorý vás prenesie späť k sviatočnej atmosfére domova.

Thumbnail
Recepty
17.05.2025
Tip na recept: Tradičná slovenská žemľovka s jablkami a tvarohom

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.

Zobraziť ďalšie články

Najnovšie články

Thumbnail
Počasie
18.05.2025 | 15:27
Predpoveď počasia v Košickom kraji na budúci týždeň (19.5 – 25.5)
Thumbnail
Veda a technika
18.05.2025 | 11:38
Slovák Adam Kovalčík získal cenu George D. Yancopoulos Innovator Award (VIDEO)
Horoskopy
18.05.2025 | 11:22
Horoskop na tento týždeň (19.5. – 25.5. 2025)
Thumbnail
Hokej
18.05.2025 | 10:59
Slovensko vysoko prehralo s favorizovanou Kanadou, no zostalo na 4. mieste v tabuľke A-skupiny
Thumbnail
Počasie
18.05.2025 | 10:06
Predpoveď počasia na dnešný deň (18.5.2025)
Thumbnail
Politika
17.05.2025 | 13:03
ŠAŠKO: Pandemická dohoda nikomu neberie slobodu ani suverenitu
Thumbnail
Recepty
17.05.2025 | 12:03
Tip na recept: Tradičná slovenská žemľovka s jablkami a tvarohom
Zobraziť ďalšie články
SLOVENSKO:DNES
1 2
1 / 1
1 2
Správy
  • Showbiznis
  • Slovensko
  • Správa dňa
  • Svet
  • Vojna na Ukrajine
Šport
  • Basketbal
  • Cyklistika
  • Futbal
  • Hokej
  • MOTOR šport
Kultúra
  • Film a TV
  • Umenie
Zaujímavosti
  • História
  • Recepty
  • Zábava
  • Zaujímavosti
Štýl
  • Technológie
  • Tipy na výlety
  • Zdravie
Ľudia
  • Rozhovory
SLOVENSKO:DNES
  • Inzercia
  • Napište nám
  • Kontakt
  • Podmienky používania
  • Štatúty súťaží
  • Press kit
  • RSS feed
  • GDPR
Code & Design by WebOps | 

Copyright © 2025 KOŠICE:

DNES ONLINE, družstvo | Všetky práva vyhradené
Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a dát je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona.
Zdroj TASR: Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Zdroj SITA: Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.