Recept na tie NAJCHUTNEJŠIE medovníky! Mäkké a lahodné ihneď po dopečení
Vianoce sú už za dverami a vy ešte stále nemáte napečené? Nezúfajte! Vďaka tomuto receptu, na tie najchutnejšie vianočné medovníky, si budete môcť vydýchnuť. Lahodnú a mäkkú vianočnú maškrtu si budete môcť vychutnávať hneď po jej dopečení bez zbytočného čakania.

Na cesto budete potrebovať:
- 750 g hladkej múky;
- 350 g práškového cukru;
- 1 ČL sódy bikarbóny;
- 2 ČL korenia na perníky;
- 4 kusy vajec;
- 125 g masla;
- 5 PL medu;
- 1 vajce na potretie.
Na polevu budete potrebovať:
- bielok;
- 150 g práškového cukru;
- citrónovú šťavu.
Postup:
- Rúru si predhrejte na 180 °C. Zmiešajte všetky odmerané sypké ingrediencie, čiže múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníky a preosejete aspoň 1-krát cez sitko.
- V hrnci si nad parou roztopíte maslo, pridáte vajcia, med a miešate, kým vám nevznikne hmota bez hrudiek. Dávajte pozor, aby sa vám vajcia nezrazili.
- Tekutú časť nalejte do misky so sypkými ingredienciami a postupným miešaním vypracujte perníkovú hmotu.
- Cesto nechajte niekoľko hodín oddychovať v chlade.
- Nakoniec medovníkové cesto rozvaľkajte na hrúbku cca 1 cm a dajte piecť na vymastený plech.
- Medovníky pravidelne kontrolujte a pečte cca 10-12 min, kým sa nesfarbia dozlata.
- Teplé medovníky potrite rozmiešaným vajíčkom, aby ste im dodali lesk.
- Na záver ozdobte podľa vlastných preferencií.
Upečené a vychladené medovníky môžete odložiť do uzavretej nádoby, no ak ste nedočkavý, máme pre vás skvelú správu. Tento recept odlišuje od ostatných fakt, že lahodné vianočné pečivo si môžete vychutnať ihneď po jeho upečení!
(NM)
Odporúčané články

Rýchly, výživný a lahodný obed, ktorý si zamiluje celá rodina. Morčacie prsia na smotane s tarhoňou ponúkajú jemné mäso v krémovej omáčke, doplnené o tradičnú slovenskú prílohu – opraženú tarhoňu. Tento jednoduchý recept je ideálny na pracovný týždeň aj víkendové varenie. Stačí pár surovín, málo času a výsledok vás prekvapí svojou chuťou aj sýtosťou.

Tradičná slovenská klasika, ktorá nechýba na veľkonočnom stole. Varené údené mäso doplnené o poctivý zemiakový šalát je osvedčená kombinácia, ktorú milujú celé generácie. Pripravte si jednoduchý, no výnimočne chutný obed, ktorý vás prenesie späť k sviatočnej atmosfére domova.

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.