SLOVENSKO:DNES
  • Menu
  • Správy
  • Komentár
  • Politika
  • Zaujímavosti
  • Horoskopy

5. 12. Oto

SLOVENSKO:DNES
Domovská stránka
Správy z regiónov: Slovensko si pripomína 106. výročie úmrtia Milana Rastislava Štefánika
Správy
  • Showbiznis
  • Slovensko
  • Správa dňa
  • Svet
  • Vojna na Ukrajine
Komentár
Prešov
Politika
Ekonomika
  • Doprava
  • Informatika
  • Reality
Kultúra
  • Film a TV
  • Umenie
Ľudia
  • Rozhovory
Šport
  • Basketbal
  • Cyklistika
  • Futbal
  • Hokej
  • MOTOR šport
Štýl
  • Technológie
  • Tipy na výlety
  • Zdravie
Zaujímavosti
  • História
  • Recepty
  • Zábava
  • Zaujímavosti
Horoskopy
Redakcia
  • Inzercia
  • O nás
  • Kontakt

Odoberajte novinky priamo do vášho emailu.

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačidlo “odhlásiť sa z newslettra” v každom e-maile.

Napište nám Sledujte nás
  • Podmienky používania
  • Štatúty súťaží
  • Press kit
  • RSS feed
  • GDPR
/ Zaujímavosti / Recepty / Tip na recept: Granadír
Recepty
29.03.2025 | 11:35

Tip na recept: Granadír

Granadír patrí medzi ikonické jedlá domácej kuchyne, ktoré vynikajú jednoduchosťou, chuťou aj nostalgiou. Zemiaky, cestoviny a dobre opečená cibuľka vytvárajú dokonalú kombináciu, ktorá nasýti a poteší. Pripravuje sa z bežných surovín a zvládne ho aj kuchár-začiatočník.

Tip na recept: Granadír

Ingrediencie (4 porcie):

  • 500 g zemiakov
  • 250 g cestovín (najčastejšie fliačky alebo kolienka)
  • 2 veľké cibule
  • 3 lyžice oleja alebo bravčovej masti
  • 1–2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Príprava zemiakov:

  • Zemiaky ošúpte, nakrájajte na malé kocky a uvarte v osolenej vode domäkka. Vodu potom zlejte a zemiaky nechajte chvíľu odpariť.

2. Uvarenie cestovín:

  • V samostatnom hrnci uvarte cestoviny v osolenej vode podľa návodu na obale (al dente), sceďte a nechajte bokom.

3. Opečenie cibule:

  • Na väčšej panvici alebo v hrnci rozohrejte olej alebo masť.
  • Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opekajte na miernom ohni do tmavšie zlatista – čím viac ju skaramelizujete, tým viac chuti jedlo získa.

4. Dochutenie:

  • Keď je cibuľa opečená, prisypte mletú papriku a krátko premiešajte – len na pár sekúnd, aby nezhorkla.

5. Spojenie surovín:

  • Do panvice pridajte uvarené zemiaky a cestoviny, všetko dobre premiešajte, aby sa chute spojili.
  • Dochuťte soľou, korením a prípadne štipkou rasce.

Granadír podávajte ako samostatné jedlo – môžete ho ozdobiť petržlenovou vňaťou, prípadne servírovať s kyslou uhorkou alebo pohárom kyslého mlieka.

instagram.com/my.kitchen._.my.rules

Dobrú chuť!

avatar
Filip Guldan
29.03.2025 11:35
Zdieľať:
  • granadír
  • recept
  • recepty
  • tip

Najnovšie články

Thumbnail
Politika
04.12.2025 | 16:57
Ministerstvo kultúry pripravuje zákon o štátnom jazyku, cieľom je dať viac váhy slovenčine
Thumbnail
Správy
03.12.2025 | 18:21
Valné zhromaždenie odsúhlasilo viaceré personálne zmeny vo vedení Klubu akcionárov VVS
Thumbnail
Politika
03.12.2025 | 17:32
Vládny splnomocnenec Peter Kotlár odďaľuje čas vydania správy o manažovaní pandémie COVID-19
Thumbnail
Politika
02.12.2025 | 11:17
Generálny prokurátor kritizuje zrušenie Úradu na ochranu oznamovateľov
Thumbnail
Politika
01.12.2025 | 11:59
Matovič by sa mal Ficovi ospravedlniť za výrok o miliónoch na Belize
Thumbnail
Slovensko
01.12.2025 | 0:02
Prezúvanie na ZIMNÉ pneumatiky: Presný termín, podmienky a pokutovanie vodičov
Thumbnail
Politika
26.11.2025 | 14:44
Miroslav Lajčák podľa premiéra neurobil nič, čo by ho nútilo odvolávať ho
Zobraziť ďalšie články
SLOVENSKO:DNES
1 / 2
Thumbnail
Slovensko
01.12.2025
Prezúvanie na ZIMNÉ pneumatiky: Presný termín, podmienky a pokutovanie vodičov
Thumbnail
Správy
03.12.2025
Valné zhromaždenie odsúhlasilo viaceré personálne zmeny vo vedení Klubu akcionárov VVS
Thumbnail
Politika
04.12.2025
Ministerstvo kultúry pripravuje zákon o štátnom jazyku, cieľom je dať viac váhy slovenčine
Thumbnail
Politika
02.12.2025
Generálny prokurátor kritizuje zrušenie Úradu na ochranu oznamovateľov
Thumbnail
Politika
03.12.2025
Vládny splnomocnenec Peter Kotlár odďaľuje čas vydania správy o manažovaní pandémie COVID-19
Thumbnail
Politika
01.12.2025
Matovič by sa mal Ficovi ospravedlniť za výrok o miliónoch na Belize
Správy
  • Showbiznis
  • Slovensko
  • Správa dňa
  • Svet
  • Vojna na Ukrajine
Šport
  • Basketbal
  • Cyklistika
  • Futbal
  • Hokej
  • MOTOR šport
Kultúra
  • Film a TV
  • Umenie
Zaujímavosti
  • História
  • Recepty
  • Zábava
  • Zaujímavosti
Štýl
  • Technológie
  • Tipy na výlety
  • Zdravie
Ľudia
  • Rozhovory
SLOVENSKO:DNES
  • Inzercia
  • Napište nám
  • Kontakt
  • Podmienky používania
  • Štatúty súťaží
  • Press kit
  • RSS feed
  • GDPR
Code & Design by WebOps | 

Copyright © 2025 KOŠICE:

DNES ONLINE, družstvo | Všetky práva vyhradené
Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a dát je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona.
Zdroj TASR: Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Zdroj SITA: Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a záznamov zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.